aquatraining

Aquatraining

Aquatraining een effectieve training of revalidatie voor uw paard

Met de aquatrainer worden o.a. het uithoudingsvermogen, spierkracht, coördinatie en lenigheid verbeterd van het paard. De opwaartse kracht van het hoge water zorgt ervoor dat het paard ‘lichter’ wordt en er minder druk op de (bijvoorbeeld) beenblessure uitgeoefend wordt.

Hoewel het bewegen tegen de waterdruk de paarden veel kracht kost omdat het paard zijn hele lichaam moet gebruiken, is de belasting met de aquatrainer op gewrichten en pezen minimaal. Hierdoor nemen de spieren bij blessures snel weer toe in plaats van af.

Door gebruik te maken van koud water worden de gewrichten en pezen tegelijkertijd gekoeld.

Mogelijkheden aquatraining

De aquatrainer kan worden ingezet voor een gezond paard in training of voor een paard tijdens het revalidatietraject en kan worden afgestemd op individuele behoeften.

De snelheid van de band en de hoogte van het water kunnen apart van elkaar ingesteld worden, dit geeft de ideale mogelijkheid om maatwerk in de training of revalidatie te faciliteren. Het levert een grote bijdrage aan het herstel van diverse soorten blessures, denkende aan gewrichts-, pees- en botproblemen.

Ook voor sportpaarden is de aquatrainer nuttig als doelgerichte krachttraining van bepaalde spiergroepen of conditietraining. De aquatrainer is daarnaast ook een effectief hulpmiddel bij rugproblemen. De tegendruk van het water stimuleert actiever gebruik van de achterhand waardoor het paard zijn buikspieren aanspant met als resultaat een beter rug gebruik met meer schoudervrijheid.

Bij aanvang zullen we eerst een intake afnemen. Dit houdt in dat wij eerst beginnen met een vraaggesprek en vervolgens het paard te observeren in stand en beweging.

Ook wordt het paard algemeen gevoeld om te kijken of er eventueel bijzonderheden zijn waar we tijdens de aquatraining-sessie rekening mee moeten houden zoals: zwelling, temperatuurverschillen, spiertonus en pijn. De informatie uit de volledige intake is belangrijk om een compleet bijpassend behandelplan op te stellen voor u en uw paard.

Wij willen u zo goed en specifiek mogelijk van dienst kunnen zijn.