aquatraining

Dierfysiotherapie

Behandelen van blessures/klachten en het optimaliseren van de belastbaarheid

Als er klachten aan het bewegingsapparaat zijn ontstaan van het paard kan dierfysiotherapie een hulpmiddel zijn om deze klachten te verhelpen. Dierfysiotherapie richt zich op het behandelen van blessures/klachten maar ook op het optimaliseren van de belastbaarheid. Een juiste balans in het bewegingsmechanisme van een paard is erg belangrijk als daar een disbalans in is kunnen er klachten ontstaan. Soms zijn er ook rij technische problemen zoals balans, aanleuning of eventueel staking problemen. Dit kan voortkomen uit ongemak bij het paard. Ook kunnen er al bepaalde klachten primair aanwezig zijn bijvoorbeeld: peesblessures, artrose, zadelproblemen of andere aandoeningen waardoor er secundair klachten in het bewegingsapparaat kunnen ontstaan. De dierfysiotherapeut kan helpen om ondersteuning te bieden bij het herstel van uw paard.

Naast de curatieve behandeling kan er ook preventief behandeld worden. In de wedstrijdsport worden er vaak paarden preventief gecheckt om vroegtijdig blessures op te sporen en te behandelen. Een palliatieve behandeling is ook mogelijk dit is met name gericht op het verlichten van pijn en het comfortabel houden van uw paard.

Verschillende behandelingsmethodes die wij aanbieden zijn: Mobiliseren van gewrichten en/of wervelkolom, massage, oefentherapie, lasertherapie en adviezen met betrekking tot optimaliseren van het bewegingsapparaat van het paard.